Gesmoorde cassave met sinaasappel en mosterd

cassave.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 15 min

Menugang: Bijgerecht

Bereidingswijze: Koken

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 250-300 g cassave
  • 1 sinaasappel
  • 1 theelepel grove mosterd
  • 1 theelepel witte wijnazijn
  • 1 theelepel fijngeknipte dragon of 1/2 theelepel gedroogde dragon

Bereidingswijze

Dieet: Vegetarisch dieet, Lactosevrij dieet, Glutenvrij dieet.

Schil de cassave en snij de groente in lange stukken. Halveer ze in delengte, halveer deze helften weer en snij de houtige kern eruit. Snij de cassavein blokjes. Boen de sinaasappel goed schoon en rasp een stukje van de schil afop een fijne rasp. Pers de sinaasappel uit. Verhit de olie in een flinke pan.Bak de cassaveblokjes in 3 minuten lichtbruin. Voeg de helft van hetsinaasappelsap en sinaasappelrasp, mosterd, azijn, zout, peper en dragon toe.Leg het deksel op de pan. Smoor de cassave in 14-16 minuten zachtjes gaar, onderaf en toe voorzichtig roeren.

Per persoon ongeveer 100 gram groenten

Lekker bij gebakken vis of kaasburger en een knapperige groene salade.

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie