Eigenschappen
Bereidingstijd: 15 min
Menugang: Bijgerecht
Bereidingswijze: Koken
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 250-300 g cassave
- 1 sinaasappel
- 1 theelepel grove mosterd
- 1 theelepel witte wijnazijn
- 1 theelepel fijngeknipte dragon of 1/2 theelepel gedroogde dragon
Bereidingswijze
Dieet: Vegetarisch dieet, Lactosevrij dieet, Glutenvrij dieet.
Schil de cassave en snij de groente in lange stukken. Halveer ze in delengte, halveer deze helften weer en snij de houtige kern eruit. Snij de cassavein blokjes. Boen de sinaasappel goed schoon en rasp een stukje van de schil afop een fijne rasp. Pers de sinaasappel uit. Verhit de olie in een flinke pan.Bak de cassaveblokjes in 3 minuten lichtbruin. Voeg de helft van hetsinaasappelsap en sinaasappelrasp, mosterd, azijn, zout, peper en dragon toe.Leg het deksel op de pan. Smoor de cassave in 14-16 minuten zachtjes gaar, onderaf en toe voorzichtig roeren.
Per persoon ongeveer 100 gram groenten
Lekker bij gebakken vis of kaasburger en een knapperige groene salade.