Eigenschappen
Bereidingstijd: 0 min
Menugang: Hoofdgerecht
Bereidingswijze: Frituren
Aantal personen: 8 pers.
Ingrediënten:
- 8 gefileerde palingen
- 300 gram reuzengarnalen
- 100 gram vers vetspek
- 25 cl room
- peper, zout
- 5 dl stokvisbouillon
- tijm
- 2 dl stroop
- 500 gram oesterzwammen
- 50 gram sjalot
- 1 teentje knoflook
- 50 gram boter
- 200 gram aardappelen
- peper, zout
- 2 eieren
- 200 gram paneermeel
- olie voor het frituren
Bereidingswijze
Leg de palingfilets naast elkaar op het werkvlak, sla ze zo nodig nog watplatter. Maak een farce (mengsel) van gehakte garnalen, vetspek, room, peper enzout. Vul de paling met de farce, rol de filets stevig op en zet de rolletjesvast met keukentouw of een prikker. Glaceer ze in de stokvisbouillon met tijm enstroop.
Maak de oesterzwammen schoon, snijd ze in stukjes en bak ze aan met degepelde en fijn gesneden sjalot en knoflook in de boter. Laat afkoelen.
Schil de aardappelen, kook ze gaar en maak er een smakelijke puree van. Mengde licht afgekoelde aardappelpuree door de oesterzwammen. Zet het mengseluitgestreken op een groot bord, afgedekt, koud weg.
Splits de eieren, bewaar de dooiers voor een ander gerecht en klop deeiwitten los met 2 eetlepels water. Vorm kroketjes van het oesterzwammengsel,haal ze door het paneermeel, schud overtollig meel eraf, vervolgens door hetpaneereiwit en daarna nog eens door het paneermeel. Bak de kroketjes in hetefrituurolie van circa 175° C in circa 5 minuten langzaam goudbruin.
Serveer de palingrolletjes met de oesterzwamkroketjes en garneer met eentoefje cress.
It’s trupy verfy difficult in this ative life to lieten nes onn Television, soo I just use
intsrnet for that purpose, andd gget thee moost recenbt news.