Knapperige preisaliebundeltjes

preimetpruimenengeitenkaas.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 25 min

Menugang: Bijgerecht

Bereidingswijze: Frituren

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 1 prei
  • 6 blaadjes salie
  • 75 g bloem
  • 1 ei
  • ruim 1/2 dl melk
  • zout
  • versgemalen peper
  • frituurolie of ca. 1 1/2 dl zonnebloemolie

Bereidingswijze

Dieet: Vegetarisch dieet, Natriumbeperkt dieet, Eiwitbeperkt dieet

Was de prei en snij deze in dunne reepjes. Snij de salie fijn. Zeef de bloemboven een kom, klop het ei los (bewaar de helft voor bijvoorbeeld door gehakt),voeg de andere helft van het ei en de melk toe en klop er een glad, niet te dikbeslag van. Voeg ca. 1/2 theelepel zout en wat peper toe. Roer prei en saliedoor het beslag. Verhit de frituurolie (of verhit de zonnebloemolie in een wok)tot circa 170 graden C. Schep met een metalen zeefje of met twee eetlepelskleine schepjes van het preibeslag op. Laat ze even uitlekken en laat ze in dehete olie glijden. Frituur de groentebundeltjes met 3 – 4 stuks tegelijk incirca 3 minuten krokant en licht goudbruin. Keer ze halverwege. Laat zeuitlekken op keukenpapier.

Dit gerecht bevat circa 100 gram groenten per persoon.

Lekker met chilisaus of in plaats van vlees.

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie