Eigenschappen
Bereidingstijd: 45 min
Menugang: Voorgerecht
Bereidingswijze: Frituren
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 10 vellen filobladerdeeg van ca. 25 bij 25 cm
- 4 eetlepels gewelde rozijnen
- ca. 400 g amsoi
- 1 rode peper
- 2 eetlepels olie
- 1 volle theelepel gemalen komijn
- 3/4 theelepel kaneel
- 200 g harde roomkaas (geen verse roomkaas)
- 2 eetlepels koriander
- versgemalen peper
- frituurolie
Bereidingswijze
Dieet: Vegetarisch dieet, Kippeneivrij dieet
Laat het filodeeg ontdooien volgens de gebruiksaanwijzing. Was en laat deamsoi goed uitlekken en snij de groente in fijne reepjes.
Snij de schoongemaakte peper met zaadjes in stukjes. Verhit de olie in eenwok (of grote pan) en roerbak de peperstukjes enkele seconden. Voeg de amsoi toeen roerbak op hoog vuur tot de groente geslonken is. Voeg de komijn en kaneeltoe en laat het mengsel in een zeef uitlekken. Snij de kaas in kleine blokjes.Meng kaas, rozijnen en koriander door de amsoi en breng op smaak met zout enpeper. Snij elk filovel doormidden. Werk telkens met één vel tegelijk en houd derest afgedekt. Schep aan de korte kant van elk filovel telkens een flinke lepelamsoi, vouw de zijkanten erover en rol het deeg om de vulling heen op tot mooie,strakke rolletjes. Leg ze met de sluitkant naar beneden. Verhit de frituurolietot 170 graden en frituur de filorolletjes in gedeelten krokant en gaar (incirca 2 minuten). Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer ze heet. Lekkermet een mango-avocadosalsa van 1 schoongemaakte mango en avocado in grovestukjes of licht gepureerd, op smaak gebracht met limoensap en peper of metmangochutney.
Dit gerecht bevat 100 gram groente per persoon.
My brothwr suggested I might likee this blog. He was totlly right.
Thhis post truly made my day. Yoou cann’t imagine just how mhch time
I had spent ffor this information! Thanks!