Eigenschappen
Bereidingstijd: 10 min
Menugang: Hoofdgerecht
Bereidingswijze: Roerbakken
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 300 gram gekookte garnalen
- 1 zakje (75-100 gram) waterkers
- 1 paprika punto
- 10 gram verse koriander
- 2 eetlepels sesamzaad
- 2 eetlepels arachideolie
- 100 gram Chinese mie
- zeezout
- 4 eetlepels Teriyaki-marinade
Bereidingswijze
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook. Leg de bevrorengarnalen in een vergiet, zet de vergiet op een kookpan. Schenk het kokende waterover de garnalen, zodat ze snel ontdooien. Dep de garnalen droog. Pluk dewaterkersblaadjes af. Halveer de paprika, verwijder steel en zaadlijsten, snijdhet vruchtvlees overdwars in flinterdunne repen. Pluk het korianderblad af ensnijd het wat fijner.
Breng het dooiwater van de garnalen aan de kook. Leg de Chinese mie erin enbreng het water opnieuw aan de kook. Voeg eventueel 1 theelepel zout toe. Kookde mie 5 minuten, roer een keer om. Stort de mie in een vergiet en spoel hetkoud onder stromend koud water. Verhit een steelpan met dikke bodem droog voor.Rooster hierin, al omschuddend, het sesamzaad goudbruin. Strooi het op eendubbel stukje keukenpapier. Verhit een kleine wok op hoog vuur droog voor.Schenk langs de rand de olie erin. Roerbak de garnalen hierin op hoog vuur 3 – 4minuten. Meng de koude mie met waterkers, paprika, bijna alle koriander enteriyakimarinade en verdeel de salade over twee borden. Schep de warme garnalenerop en strooi het sesamzaad en de rest van de koriander erover.
Very interesting points you have mentioned, appreciate it for posting.Blog monetyze