Pittige kool met paprika en tomaat

witte-kool.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 15 min

Menugang: Hoofdgerecht

Bereidingswijze: Roerbakken

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 1 gele paprika of groene paprika
  • 2 tomaten
  • 300 g gesneden witte kool
  • 1 eetlepel olie
  • 1/2 theelepel sambal
  • 2 – 3 eetlepels ketjap
  • zout

Bereidingswijze

Dieet: Vegetarisch dieet, Lactosevrij dieet, Kippeneivrij dieet.

Pel en snipper de ui. Was de paprika, halveer hem en verwijder dezaadlijsten, pitjes en steelaanzet. Snij de paprika in blokjes. Was de tomatenen snij ze in parten. Was de witte kool in een vergiet. Verwarm de olie in eenwok of hapjespan en bak hierin de ui met de sambal glazig. Voeg de witte kool ende paprika toe en roerbak de groenten 5 minuten. Voeg de parten tomaat en deketjap toe en roerbak de groenten in nog 5 minuten gaar. Voeg eventueel zouttoe.

Per persoon ongeveer 200 g groenten

Lekker met rijst of mie.

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie