Eigenschappen
Bereidingstijd: 15 min
Menugang: Hoofdgerecht
Bereidingswijze: Roerbakken
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 1 ui
- 1 gele paprika of groene paprika
- 2 tomaten
- 300 g gesneden witte kool
- 1 eetlepel olie
- 1/2 theelepel sambal
- 2 – 3 eetlepels ketjap
- zout
Bereidingswijze
Dieet: Vegetarisch dieet, Lactosevrij dieet, Kippeneivrij dieet.
Pel en snipper de ui. Was de paprika, halveer hem en verwijder dezaadlijsten, pitjes en steelaanzet. Snij de paprika in blokjes. Was de tomatenen snij ze in parten. Was de witte kool in een vergiet. Verwarm de olie in eenwok of hapjespan en bak hierin de ui met de sambal glazig. Voeg de witte kool ende paprika toe en roerbak de groenten 5 minuten. Voeg de parten tomaat en deketjap toe en roerbak de groenten in nog 5 minuten gaar. Voeg eventueel zouttoe.
Per persoon ongeveer 200 g groenten
Lekker met rijst of mie.