Eigenschappen
Bereidingstijd: 15 min
Menugang: Hoofdgerecht
Bereidingswijze: Koken
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 500 g postelein
- 100 g zachte geitenkaas of roomkaas met mierikswortel of kruiden
- 80 g rode linzen
- 2 sjalotten
- 4 eieren
- 1 dl groentebouillon
- 4 sneden geroosterd grof boerenbrood
- 15 g boter of margarine
- zout
- peper
- nootmuskaat
Bereidingswijze
Kook de linzen in ruim kokend water gaar, giet ze af en laat ze uitlekken.Pel de sjalotten, hak ze fijn en bak ze aan in de boter of margarine. Was depostelein en laat ze goed uitlekken. Voeg de postelein toe aan de sjalotten, bakeven mee en voeg de bouillon toe. Kook de postelein in circa 7 minuten gaar.Voeg de linzen toe en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Bak deeieren. Besmeer het geroosterde brood met de kaas naar keuze, leg hetpostelein-linzenmengsel erop en dek af met het gebakken ei.
Variatie met vlees: leg op de besmeerde boterhammen een plak gekookte ofrauwe ham en vervolgens het postelein-linzenmengsel.
Dit gerecht bevat ongeveer 250 gram groente per persoon.
Allergie informatie: bevat lactose, gluten, ei
Geschikt voor: vegetariërs (die wel eieren en melkproducteneten), vezelverrijkt dieet, eiwitverrijkt dieet
Dieet variatietip: Bij lactose intolerantie kun jeboter/margarine door olie vervangen. In plaats van eieren kun je bijvoorbeeldplakjes fricandeau, ham of spek nemen. Kies glutenvrije brood bijglutenallergie. Maak bouillon van een natriumarme tablet voor natriumbeperking.