Eigenschappen
Bereidingstijd: 30 min
Menugang: Hoofdgerecht
Bereidingswijze: Magnetron
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 400 g schorseneren
- 2 eetlepels water
- 2 eidooiers
- 1 1/2 theelepel maizena
- 1 dl bier of appelsap
- 1 dl room of koksroom
- 1 eetlepel citroensap
- 1 – 2 eetlepels vers geraspte parmezaanse kaas
- zout
- peper
- 1 eetlepel fijngeknipte dille of kervel
Bereidingswijze
Dieet: Glutenvrij dieet, Kippeneivrij dieet.
Boen de schorseneren schoon onder koud stromend water. Schrap ze bijgedeelten af. Snij steeds geschrapte stukjes van 4-5 cm af, spoel ze onder dekraan en leg ze direct in een magnetronbestendige ronde schaal, waarin destukjes naast elkaar kunnen worden neergelegd.
Voeg het water toe en kook de schorseneren, afgedekt, 4-6 minuten bijtgaar,ca. 750 watt. Laat de groente nagaren.Maak intussen de saus ook in de magnetron.Klop de eidooiers los met de maïzena en het bier of appelsap in eenmagnetronbestendige maatkan met een inhoud van 1 liter. Zet de kan in demagnetron, onafgedekt, 1-2 minuten, ca. 750 watt. Voeg de room en het citroensaptoe, roer goed en zet de kan terug in de magnetron, 2-4 minuten, ca. 450 watt.Klop elke 15-20 seconden met een garde tot de saus gebonden is. Voeg op hetlaatst de geraspte kaas, zout en peper naar smaak en de dille of kervel toe.Serveer de saus over de schorseneren.
Vegetarische variatie: schorseneren combineren uitstekend met hardgekookteeieren en gekookte aardappeltjes.
Dit gerecht bevat 200 gram groente per persoon.
Lekker met kalfsvlees en gekookte aardappeltjes.