Eigenschappen
Bereidingstijd: 30 min
Menugang: Salade
Bereidingswijze: Koken
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 3 eetlepels witte wijn
- 1 – 2 laurierblaadjes
- 1/2 theelepel zwarte peperkorrels
- stukje citroenschil
- 225 g kleine witte champignons
- 50 g sperziebonen
- 70 g salami
- gemengde sla of frisée sla
Bereidingswijze
Dieet: Lactose vrij dieet, Glutenvrij dieet, Kippenei vrij dieet.
Doe de wijn met het water, de laurierblaadjes, peperkorrels en het stukjecitroenschil in een steelpan en breng het aan de kook. Laat het circa 10 minutenzachtjes koken en vervolgens iets afkoelen. Zeef de marinade boven een kom. Veegde champignons schoon met een stukje keukenpapier of borstel ze schoon met eenchampignonborsteltje. Schep de champignons door de marinade en laat het (onderaf en toe omscheppen) circa 1 uur afgedekt in de koelkast staan. Was desperziebonen en snij er de puntjes van af. Kook de sperziebonen 8-10 minuten inruim kokend water. Spoel ze af onder koud stromend water en laat ze goeduitlekken. Rangschik de in de dunne plakjes gesneden salami en desperzieboontjes met de gemengde sla of frisée sla op twee borden en leg er degemarineerde champignons op.
Vegetarische variatie: laat de salami weg en neem eventueel wat extrachampignons.
Dit gerecht bevat 150 gram groente per persoon.