Sjalotjes gevuld met geitenkaas

Sjalotjesgeitenkaastapenade.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 20 min

Menugang: Bijgerecht

Bereidingswijze: Oven

Aantal personen: 4 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 8 sjalotjes
  • 100 g zachte verbrokkelde geitenkaas
  • 2 eetlepels tapenade of fijn gehakte zwarte olijven
  • 2 eetlepels honing
  • ½ theelepel droge tijm

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200C. Hol de sjalotjes uit, bewaar de kapjes volgenshet basisrecept. Roer de geitenkaas los met de tapenade en kleingesneden uienstukjes en schep deze bij de sjalotjes. Plaats de kapjes erop en steek in elkeen prikker om ze op z’n plaats te houden. Schik de sjalotjes in een met boteringevette ovenschaal, bedruip de sjalotjes met de honing en bak ze in de oven 15minuten tot de kaas begint te smelten en de honing is gecarameliseerd.

Pel de ui en snijd alleen het bovenste kapje er vanaf. Snijd de binnenste uilos en schep de binnenste laagjes van de ui eruit, laat een rand van 2 laagjesui zitten. Gebruik hiervoor een bolletjessteker of scherp grapefruit mesje.Bewaar de losse stukjes ui voor gebruik in de recepten. Indien gewenst kunnen deuien ook even gekookt worden: 5 minuten in een pan met ruim kokend water.

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie