Thaise groene salade met sjalotten

thaisegroenesalademetknapperigesjalotten.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 20 min

Menugang: Salade

Bereidingswijze: Koken

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 5 sjalotten
  • 1/2 komkommer
  • 100 g peultjes
  • stukje rode peper van 1 cm
  • 2 eetlepels limoensap
  • 1 1/2 eetlepel sojasaus
  • 2 eetlepels gembersiroop
  • 1/2 Chinese kool
  • 4 takjes verse munt
  • 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes

Bereidingswijze

Pel de sjalotten en snij ze in dunne ringetjes. Schil de komkommer en snijdeze in de lengte door. Verwijder de zaadlijsten. Snij de komkommer in dunnereepjes.

Breng water aan de kook en kook de peultjes in 3 – 4 minuten beetgaar.Verwijder de pitjes uit de peper en snij deze in dunne ringetjes. Klop eendressing van limoensap, peper, sojasaus en gembersiroop en laat de smaken evenlekker op elkaar inwerken. Snij de Chinese kool in dunne reepjes en doe ze ineen grote saladeschaal. Hak de munt fijn en schep dit door de Chinese kool. Doeer de komkommerreepjes en peultjes op. Verdeel er de sjalottenringetjes over.Schenk er de dressing over uit en bestrooi met de sesamzaadjes.

Met gebakken reepjes lauwwarme biefstuk erdoor heb je een echte Thaise maaltijdsalade.

Hoofdingrediënten

Reageren

1 gedachte over “Thaise groene salade met sjalotten”

Plaats een reactie