Eigenschappen
Bereidingstijd: 0 min
Menugang: Bijgerecht
Bereidingswijze: Oven
Aantal personen: 8 pers.
Ingrediënten:
- 400 gram witte champignons
- 2 sjalotjes
- knoflookolie
- takje salie en rozemarijn
- scheutje brandy
- scheutje sherry
- 32 uitgestoken, geblancheerde wontonvelletjes
- 20 gram boter
- 30 gram bloem
- 3 dl champignonvocht en/of melk
- 30 gram sjalot
- scheutje brandy
- scheutje madera
- 6 dl room
- truffeljus
- 40 kleine witte champignons
- 500 gram spinazie
- verse truffel
- platte peterselie
Bereidingswijze
Snijd de schoongemaakte champignons in stukjes. Pel de sjalotten en hak zefijn. Bak de sjalot en de champignons in knoflookolie met salie en rozemarijn.Blus met brandy en sherry. Laat de champignons in een zeef boven een kom goeduitlekken. Bewaar het vocht, verwijder de kruiden en laat het vocht afkoelen.
Maak een ragout van de boter, bloem en champignonvocht, eventueel aangevuldmet melk, voeg de champignons toe en breng op smaak.
Bouw een lasagne van 4 laagjes wontonvelletje en 3 lagen champignonragout.Verwarm de lasagne in een oven van 180° C.
Bak de sjalot aan in knoflookolie, blus met brandy en Madera en laat inkoken.Voeg de room toe en laat inkoken tot 4 dl. Pureer de massa in de blender enwrijf door een zeef. Breng op smaak met peper en zout. Maak af met truffeljus engehakte champignons.
Roerbak de spinazie. Leg op de borden wat spinazie, een lasagnetorentje engarneer met de truffelsaus, plakjes truffel en peterselie