EuroAziatische groenteschotel

tauge.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 30 min

Menugang: Bijgerecht

Bereidingswijze: Roerbakken

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 50 g taugé
  • 1 kleine courgette
  • 1/2 paprika
  • 1 kleine aubergine
  • 1 vleestomaat
  • Provençaalse kruiden
  • 4 eetlepels azijn of vruchtenazijn
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 100 g kwark
  • 1 ei
  • 2 teentjes knoflook
  • gehakte peterselie
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

Was de taugé en laat de groente uitlekken in een vergiet. Leg de taugé in hetmidden van een wijde pan. Was de courgette, snij een plakje van de uiteinden ensnij de courgette in plakken. Maak de paprika schoon en snij deze in grotestukken. Was de aubergine, snij een plakje van de uiteinden en snij de groentein plakken. Rangschik de paprika, courgette en aubergine in de pan rondom detaugé. Bestrooi met Provencïaalse kruiden. Sprenkel de (vruchten)azijn en deolijfolie erover. Laat de groenteschotel in ongeveer 20 minuten zachtjes gaarsmoren. Meng in een kom de kwark met de eieren, zout en peper. Pers de teentjesknoflook erboven uit. Schep het kwarkmengsel ongeveer 5 minuten voor het eindevan de smoortijd over de groenten en laat het met het deksel op de pan stollen.Bestrooi de schotel voor het serveren met peterselie.

Per persoon ongeveer 225 gram groenten

Lekker met zilvervliesrijst en een stukje vlees of bestrooi met cashewnoten als een vegetarisch hoofdgerecht.

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie