Stoofperen

Stoofperen.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 70 min

Menugang: Bijgerecht

Bereidingswijze: Koken

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 500 g stoofperen
  • 1/2 dl water
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 theelepel maizena
  • een stukje citroenschil

Bereidingswijze

Schil de peren. Kook ze in hun geheel of in vieren zonder klokhuizen metongeveer 1/2 liter water, de suiker, de pijpkaneel en de citroenschil inongeveer 1 uur gaar. Door langer te koken worden de peren roder van kleur.

Roer de maïzena met een beetje water tot een klontloos papje en bindt hetkookvocht hiermee. Vervang een deel van het water eens door rode wijn ofbessensap voor een extra rode kleur. Bij bijvoorbeeld de groenteman zijn ookkant en klare stoofpeertjes verkrijgbaar.

Per persoon ongeveer 200 gram fruit

Geschikt voor: Vegetariërs, glutenvrij dieet, natriumbeperkt dieet,vezelverrijkt dieet

Lekker bij bijvoorbeeld wild of rundvlees.

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie