Eigenschappen
Bereidingstijd: 35 min
Menugang: Hoofdgerecht
Bereidingswijze: Bakken
Aantal personen: 4 pers.
Ingrediënten:
- 300 g kleine uitjes
- 500 g hamlappen
- 1 groene paprika
- 1 rode paprika
- 1 groen pepertje
- 2 teentjes knoflook
- peper
- zout
- 3 eetlepels olie
- 2 theelepels garam masala
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1 1/2 dl kruidenbouillon van een tablet
Bereidingswijze
Pel de uitjes en kruis ze aan de onderkant met een scherp mesje iets in. Pelde teentjes knoflook en hak ze fijn. Maak de paprika’s schoon en snijd ze inringen. Verwijder de zaadjes uit het pepertje en snijd hem fijn.
Verhit de olie en bak de uien en knoflook enkele minuten omscheppend. Bak depaprika-ringen en de pepersnippers even mee. Strooi de garam masala enkerriepoeder erover en bak alles omscheppend tot de uitjes geel zijn. Voeg hetvlees toe en bak het enkele minuten op hoog vuur – nog steeds omscheppend. Voegdan de bouillon toe en stoof het vlees in circa 25 minuten gaar. Bind het vochteventueel met maizena of bloem. Serveren met basmati-rijst.
Bevat per persoon: 1115/265 kJoules/kcal, 26 gram eiwit, 15 gram vet,6 gram koolhydraten.