Eigenschappen
Bereidingstijd: 360 min
Menugang: Nagerecht
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 300 g bramen
- 2 dl water
- 50 g suiker
- 50 g honing
- 2 eetlepels cassislikeur
Bereidingswijze
Dieet: Vegetarisch dieet, Glutenvrij dieet, Lactosevrij dieet
Als de bramen uit de diepvries komen, dan hoeft er geen water te wordengebruikt. Indien de bramen uit pot komen, moeten ze eerst uitlekken in eenvergiet. Verse bramen kunnen direct worden gebruikt. Dan kunnen de bramen meteventueel het water, suiker, honing en likeur in een blender worden gepureerd.Schenk het mengsel in een ruime, platte schaal en dek af met huishoudfolie. Zetde schaal 2 uur in de vriezer. Na deze 2 uur moet het mengsel met een vork losworden gemaakt. Dan gaat het weer 2 uur in de vriezer. Na die 2 uur weer losmaken met een vork en dan voor de laatste maal 2 uur in de vriezer. Daarna weerlosmaken met een vork . Dan is de bramen granita klaar. Schep de granita in 2hoge glazen.