Witlof met pikante kerriesaus

witlof.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 25 min

Menugang: Bijgerecht

Bereidingswijze: Koken

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 6 struikjes witlof
  • zout
  • 1 pakje kerriesaus
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 1 theelepel kerrie
  • 1 klein blikje ananasstukjes

Bereidingswijze

Dieet: Vegetarisch dieet, Glutenvrij dieet, Eiwitbeperkt dieet, Natrium.

Verwijder eventuele lelijke blaadjes en snij met een scherp mesje de pit uitde struikjes witlof. Was de struikjes en kook ze in weinig water met een snufjezout in ongeveer 15-20 minuten gaar. Laat de stukjes ananas uitlekken, maar vanghet sap op. Vul het sap tot 2 dl aan met water. Maak de kerriesaus met hetverdunde ananassap volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Voeg derozijnen met de kerrie en de stukjes ananas toe aan de saus. Laat de witlof evenuitlekken in een vergiet en leg de struikjes in een schaal. Schenk de kerriesauserover.

Per persoon ongeveer 200 gram groenten

Lekker met gekookte aardappelen of rijst.

Hoofdingrediënten

Reageren

3 gedachten over “Witlof met pikante kerriesaus”

  1. Great – I should definitely pronounce, impressed with your website. I had no trouble navigating through all tabs and related information ended up being truly simple to do to access. I recently found what I hoped for before you know it at all. Quite unusual. Is likely to appreciate it for those who add forums or anything, website theme . a tones way for your customer to communicate. Nice task..

Plaats een reactie