Witlof met pikante kerriesaus

witlof.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 25 min

Menugang: Bijgerecht

Bereidingswijze: Koken

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 6 struikjes witlof
  • zout
  • 1 pakje kerriesaus
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 1 theelepel kerrie
  • 1 klein blikje ananasstukjes

Bereidingswijze

Dieet: Vegetarisch dieet, Glutenvrij dieet, Eiwitbeperkt dieet, Natrium.

Verwijder eventuele lelijke blaadjes en snij met een scherp mesje de pit uitde struikjes witlof. Was de struikjes en kook ze in weinig water met een snufjezout in ongeveer 15-20 minuten gaar. Laat de stukjes ananas uitlekken, maar vanghet sap op. Vul het sap tot 2 dl aan met water. Maak de kerriesaus met hetverdunde ananassap volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Voeg derozijnen met de kerrie en de stukjes ananas toe aan de saus. Laat de witlof evenuitlekken in een vergiet en leg de struikjes in een schaal. Schenk de kerriesauserover.

Per persoon ongeveer 200 gram groenten

Lekker met gekookte aardappelen of rijst.

Hoofdingrediënten

Reageren

1 gedachte over “Witlof met pikante kerriesaus”

Plaats een reactie