Eigenschappen
Bereidingstijd: 25 min
Menugang: Bijgerecht
Bereidingswijze: Koken
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 6 struikjes witlof
- zout
- 1 pakje kerriesaus
- 2 eetlepels rozijnen
- 1 theelepel kerrie
- 1 klein blikje ananasstukjes
Bereidingswijze
Dieet: Vegetarisch dieet, Glutenvrij dieet, Eiwitbeperkt dieet, Natrium.
Verwijder eventuele lelijke blaadjes en snij met een scherp mesje de pit uitde struikjes witlof. Was de struikjes en kook ze in weinig water met een snufjezout in ongeveer 15-20 minuten gaar. Laat de stukjes ananas uitlekken, maar vanghet sap op. Vul het sap tot 2 dl aan met water. Maak de kerriesaus met hetverdunde ananassap volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Voeg derozijnen met de kerrie en de stukjes ananas toe aan de saus. Laat de witlof evenuitlekken in een vergiet en leg de struikjes in een schaal. Schenk de kerriesauserover.
Per persoon ongeveer 200 gram groenten
Lekker met gekookte aardappelen of rijst.
Thhis website really hass alll oof thee intormation annd
factts I nerded abkut this subject and didn’t knolw who to ask.