Gambasalade met Elstar, munt en rucola

Elstarappel.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 5 min

Menugang: Bijgerecht

Bereidingswijze: Bakken

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 2 Elstars, geschild en in stukjes gesneden
  • 16 rauwe gamba’s, gepeld en darmkanaal verwijderd
  • 1 eetl honing
  • 1 citroen, het sap
  • 1 teentje knoflook, gesneden
  • 1 rode chilipeper, zaadlijst verwijderd en in stukjes gesneden
  • klein handje mint, kleingesneden
  • handje rucola
  • 1 eetl olijfolie

Bereidingswijze

Meng de Elstar en de gamba’s met de honing, het citroensap, de knoflook,chilipeper, mint en de wijn en laat 1 uur marineren. Haal de gamba’s uit demarinade en verwarm de olie in de pan. Bak de gamba’s 1 minuut, schep demarinade erbij en bak nog 1 minuut mee. Verdeel de rucola over 4 borden en schephet Elstar-gambamengsel erover. Serveer direct.

 

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie