Eigenschappen
Bereidingstijd: 5 min
Menugang: Bijgerecht
Bereidingswijze: Bakken
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 2 Elstars, geschild en in stukjes gesneden
- 16 rauwe gamba’s, gepeld en darmkanaal verwijderd
- 1 eetl honing
- 1 citroen, het sap
- 1 teentje knoflook, gesneden
- 1 rode chilipeper, zaadlijst verwijderd en in stukjes gesneden
- klein handje mint, kleingesneden
- handje rucola
- 1 eetl olijfolie
Bereidingswijze
Meng de Elstar en de gamba’s met de honing, het citroensap, de knoflook,chilipeper, mint en de wijn en laat 1 uur marineren. Haal de gamba’s uit demarinade en verwarm de olie in de pan. Bak de gamba’s 1 minuut, schep demarinade erbij en bak nog 1 minuut mee. Verdeel de rucola over 4 borden en schephet Elstar-gambamengsel erover. Serveer direct.