Eigenschappen
Bereidingstijd: 35 min
Menugang: Bijgerecht
Bereidingswijze: Koken
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 1 kg tuinbonen
- 1 ui
- 1 sinaasappel
- 20 g boter of margarine
- 20 g bloem
- 1 1/2 dl melk
- 1/2 eetlepel mosterd
- 1/2 eetlepel crème fraîche
- 2 theelepels groentebouillonpoeder
- zout
- peper
Bereidingswijze
Dieet: Vegetarisch dieet, Vezelrijk dieet, Natriumbeperkt dieet.
Dop de tuinbonen en kook ze in een pan met water, een scheut melk en zout in15-30 minuten gaar. Pel en snipper intussen de ui. Boen de schil van desinaasappel schoon. Rasp de schil dun (met een zesteur of citroentrekker of meteen scherp mesje) en pers de vrucht vervolgens uit.
Verhit de boter of margarine in een pan en bak de ui in 2-3 minuten glazig.Roer de bloem erdoor. Voeg al roerende scheutje voor scheutje de melk en hetsinaasappelsap toe. Roer de mosterd, de créme fraiche en het bouillonpoeder erdoor. Breng de saus op smaak met sinaasappelrasp, zout en peper. Giet detuinbonen af en doe ze in een schaal. Geef de saus er apart bij.
Dit gerecht bevat 200 gram groente per persoon.
Lekker met gekookte aardappelen en gebraden varkensvlees.