Groenteschotel met gehakt en kaas

roerbakgroenten.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 60 min

Menugang: Hoofdgerecht

Bereidingswijze: Oven

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 3 aardappelen
  • zout
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 rode peper
  • 1/2 paprika
  • 100 g champignons
  • 2 worteltjes
  • 2 vleestomaten
  • 50 g magere spekblokjes
  • 100 g rundergehakt
  • 2 dl gezeefde tomaten
  • 1 theelepel oregano
  • 1 grote aubergine
  • 100 g geraspte kaas

Bereidingswijze

Dieet: Lactosevrij dieet, Glutenvrij dieet.

Schil de aardappelen en kook ze in een pan met weinig water en zout inongeveer 20 minuten gaar. Pel en snipper de ui. Verwijder uit de peper dezaadlijst en pitjes. Snij het vruchtvlees in zeer dunne reepjes. Snij de paprikain blokjes. Maak de champignons schoon met een doekje en snij ze in plakjes. Wasde worteltjes en snij ze in dunne plakjes. Halveer de tomaten, verwijder depitjes en snij ze in stukjes. Laat in een braadpan de spekblokjes 10 minutenzachtjes uitbakken. Voeg het gehakt en de peper toe en bak het gehakt met behulpvan een vork rul. Pers de teentjes knoflook erboven uit en voeg de ui toe. Naenkele minuten paprika, champignons, wortelplakjes en vleestomaten toevoegen enmeebakken. Doe vervolgens ook de gezeefde tomaten en oregano in de pan. Laat hetgeheel met het deksel op de pan 10 minuten zachtjes smoren. Verwarm intussen deoven voor op 200 graden. Was de aubergine en snij deze in dunne plakken. Schepde helft van het gehakt-tomatenmengsel in een ingevette ovenschotel. Verdeel deaubergineplakken en de helft van de geraspte kaas erover. Dek het geheel af metde rest van het gehakt-tomatenmengsel. Snij de gare aardappelen in plakjes enleg ze op de schotel. Verdeel de rest van de geraspte kaas erover. Laat hetgerecht in ca. 30 minuten in de oven gaar worden.

Per persoon ongeveer 200 gram groenten

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie