Eigenschappen
Bereidingstijd: 25 min
Menugang: Bijgerecht
Bereidingswijze: Oven
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 2 kleine courgettes
- zout
- 2 eetlepels margarine of boter
- 75 g geraspte belegen kaas
- peper
- 1 klein ei
- 3 eetlepels slagroom
Bereidingswijze
Dieet: Vegetarisch dieet, Glutenvrij dieet
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Was de courgette en snij de steelaanzet eraf. Snij de courgettes in blokjes.Breng een pan water met zout aan de kook. Laat de blokjes courgette 6 minutenkoken en giet vervolgens het water af. Meng de boter of margarine, 25 g kaas,zout en peper door de courgetteblokjes en leg het mengsel in een ingevetteovenschaal. Klop in een kom het ei met de room los en giet dit mengsel over decourgetteblokjes. Bestrooi met de rest van de geraspte kaas. Gratineer deschotel in 15 minuten in de oven.
Per persoon ongeveer 100 gram groenten
Met rijst of aardappelen een heerlijk vegetarisch diner.