Gesmoorde lamsoren met tahoe

lamsoren.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 25 min

Menugang: Hoofdgerecht

Bereidingswijze: Koken

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 350 g lamsoren
  • ca. 100 g tahoe
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • zonnebloemolie
  • 1/2 theelepel trassi
  • 1 – 2 eetlepels ketjap manis
  • 50 g gepelde garnalenpeper

Bereidingswijze

Verwijder de korte steeltjes en was de lamsoren in een zeef onder koudstromend water. Snij de tahoe in blokjes van ca. 1 cm en dep deze droog metkeukenpapier. Pel de ui en de knoflook en hak beide fijn. Verhit ca. 1 dl oliein een wok en frituur de blokjes tahoe, al omscheppende, in ca. 3 minutenlichtbruin, laat de blokjes uitlekken op keukenpapier. Giet de overtollige olieuit de wok en verhit de pan opnieuw. Doe 1 eetlepel olie in de pan en roerbak deui, knoflook en trassi ca. 2 minuten. Roer de ketjap, de tahoe en de lamsorenerdoor en voeg een scheut water toe. Breng alles aan de kook en laat delamsoren, afgedekt, in circa 15 minuten zachtjes smoren. Roer de laatste minuutde garnalen erdoor en breng op smaak met peper. Serveren met rijst.

Per persoon ongeveer 150 gram groenten

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie