Eigenschappen
Bereidingstijd: 20 min
Menugang: Hoofdgerecht
Bereidingswijze: Oven
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- ca. 250 g postelein
- 2 bosuitjes
- 80 ml crème fraîche
- 50 g geraspte belegen kaas of extra belegen kaas
- 50 g spekblokjes
- 2 eierdooiers
- 1 eetlepel boter of margarine
- 8 blaadjes basilicum
- versgemalen peper
- eventueel zout
Bereidingswijze
Was de postelein en laat de groente goed uitlekken. Snij de bosui inringetjes. Verwarm de grill voor op een matige stand (ca. 175 graden C). Vet eenlage, wijde ovenschaal in met wat boter of margarine. Verhit de rest van deboter of margarine in een (braad)pan. Bak de spekblokjes uit, voeg de bosui toeen bak die enkele minuten mee. Smoor de postelein ca. 6 minuten mee. Schep af entoe om. Laat de postelein in een zeef goed uitlekken. Breng op smaak met watzout en peper. Scheur de basilicum in stukjes. Klop de dooiers los met crèmefraîche, kaas, basilicum, peper en eventueel zout . Spreid de postelein uit overde schaal. Giet het crème fraîchemengsel erover en schuif de flan in het middenvan de oven onder de grill. Bak de schotel in 8 – 10 minuten goudbruin en gaar.
Per persoon ongeveer 75 gram groenten
Allergie informatie: bevat lactose, ei
Geschikt voor: glutenvrij dieet, natriumbeperkt dieet (mitser geen zout toegevoegd wordt), energieverrijkt dieet, eiwitverrijkt dieet
Dieet variatietip: Neem voor energiebeperking in blokjesgesneden ham in plaats van spekblokjes en 30+ kaas.
Lekker met gebakken aardappels.