stevige tomatensoep

tomatensoep_002.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 45 min

Menugang: Voorgerecht

Bereidingswijze: Koken

Aantal personen: 6 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 1 kilo rijpe zachte tomaten
  • 1 liter koude bouillon
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 liter water
  • 2 winterpenen
  • 1 grote aardappel
  • 1 prei
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 takje tijm
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Peterselie
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Peper & Zout

Bereidingswijze

Pel de ui en de knoflook en hak ze fijn. Verwijder de kroontjes van detomaten. Snijd de aardappel, prei en winterpeen in kleine stukjes. Maak met eenstukje touw een kruidenbuiltje van laurier en tijm.

Verwarm de ui en knoflook in de olie op een laag vuur en laat ze zachtworden. Voeg een scheutje van de bouillon en de tomaten toe en laat gedurende5-10 minuten stomen op een laag vuur met het deksel op de pan. Als het vel vande tomaten begint los te komen het geheel afblussen met de overige bouillon.Verwijder de velletjes van de tomaten en snijd ze in stukken.

Voeg de tomaten, de overige groenten, het kruidenbuiltje en de paprikapoedertoe aan de bouillon en breng opnieuw aan de kook. Laat in 15 minuten op een laagvuur de groenten zacht worden.

Verwijder het kruidenbuiltje en maak de soep glad met een staafmixer ofkeukenmachine. Roer tijdens het opwarmen nog wat fijngehakte peterselie door desoep en naar smaak peper en zout. De borden of kommen afwerken met een scheutjeroom en een takje verse peterselie

Het bevat ongeveer 175 gram groente per portie.

Voeg 2 paprika’s toe aan de groenten. Gebruik 1 a 2 rode pepers in plaats van de paprikapoeder. Roer een lepel mascarpone door de soep in plaats van de room. Voeg samen met de peterselie 2 eetlepels fijngehakte basilicum toe aan de soep

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie