Eigenschappen
Bereidingstijd: 20 min
Menugang: Nagerecht
Bereidingswijze: Magnetron
Aantal personen: 4 pers.
Ingrediënten:
- 200 g rood fruit, zoals rode bessen, frambozen, cranberries, kersen, aardbeien
- 4 kant en klare pannenkoekjes
- 1 citroen
- 2 eetlepels vloeibare honing
- 5 g margarine
- poedersuiker
Bereidingswijze
Verwarm de pannenkoekjes in de magnetron. Was en schil het fruit. Indien hetfruit uit blik of pot komt dan eerst even laten uitlekken in een zeef ofvergiet. Mocht het uit de diepvries komen, laat ze dan eerst ontdooien. Snij hetfruit dan in stukjes. Pers het sap uit de citroen. Besprenkel de stukjes fruitmet citroensap. Meng het fruit in een kom. Verhit de margarine in een koekenpan.Bak op een hoog vuur de vruchten kort. Schep er de honing door. Maak vervolgensde wraps: vouw een pannenkoekje dubbel, rol deze op tot een hoorntje, hou hem inje hand en schep wat fruit erin. Vouw een stuk papier voorzichtig om hetpannenkoekje heen. Laat de wrap voor de helft in een beker of glas glijden.Bestrooi het met poedersuiker.
Dit gerecht bevat ca. 100g fruit per persoon
Allergie informatie: bevat lactose, gluten, ei
Geschikt voor: vegetariërs (die wel melkproducten eten),vezelverrijkt dieet, energieverrijkt dieet, eiwitverrijkt dieet
Dieet variatietip: Kant-en-klare pannenkoeken kunnenlactose, gluten en ei bevatten. Kun je (een van) deze ingrediënten niet eten,vervang ze dan door een eigen recept. Je kan gebruik maken van glutenvrij meel,lactose-vrije of soja melk. Pannenkoeken zonder ei zijn ook mogelijk! Meestalwordt er extra baking powder geadviseerd. Volg je een energiebeperkt dieet, bakdan ook zelf de pannenkoekjes: gebruik magere melk, voeg één eetlepel olie toeen bak ze op de pan met antiaanbaklaag zonder extra vet of olie; laat de honingstaan.
Pretty nice post. I simply stumbled upon your weblog and wanted to say that I have really loved browsing your blog posts. After all I’ll be subscribing for your rss feed and I am hoping you write once more very soon!