Gegrilde romanasla met tomaat

romanasla.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 0 min

Menugang: Bijgerecht

Bereidingswijze: Grillen/Roosteren

Aantal personen: 4 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 3 rijpe tomaten
  • 1 eetlepel peterselie, fijngesneden
  • 25 g pijnboompitten
  • 2 kroppen sla, romana
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel balsamicoazijn (witte)

Bereidingswijze

Snijd het vruchtvlees van de tomaten in blokjes en verwijder de zaadjes enhet vocht. Meng de blokjes in een kom met de peterselie, zout en (versgemalen)peper naar smaak en laat even staan. Rooster de pijnboompitten goudbruin in eendroge koekenpan en laat ze afkoelen. Was de kroppen sla in hun geheel en schudze goed droog. Verwijder eventueel lelijke buitenste bladeren. Halveer dekroppen in de lengte. Roer de knoflook door de olijfolie en bestrijk de kroppenrondom met de olie.

Leg de kroppen sla (eventueel in twee keer) met de snijkant in een hetegrillpan en rooster 2 – 3 minuten tot er mooi bruine strepen ontstaan en de slaiets slinkt, keer de kroppen en rooster ook de andere kant 2 minuten. Leg degegrilde kroppen met de snijkant naar boven in een warme lage schaal en sprenkelde balsamicoazijn erover. Strooi er wat zout en peper over. Schep hettomatenmengsel erop en strooi de geroosterde pijnboompitten.

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie