Salade niçoise

romanasla.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 15 min

Menugang: Salade

Bereidingswijze: Rauw

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 100 g gemengde sla
  • 2 tomaten
  • 150 g gare afgekoelde sperziebonen
  • 1 ui of rode ui
  • 1/2 groene paprika
  • 1 koude gekookte aardappel
  • 100 g tonijn uit blik
  • 6 gevulde olijven
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel mosterd
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

Dieet: Glutenvrij dieet, Lactosevrij dieet, Cholesterolbeperkt dieet.

Was en droog de sla. Verdeel de sla over 2 bordjes. Halveer de tomaten enverwijder de zaadlijsten. Snij de tomaten in partjes. Pel en snipper de ui. Snijde ui in dunne ringen. Snij de paprika in dunne reepjes. Snij de aardappel inblokjes. Laat de tonijn in een zeef uitlekken. Roer in een kommetje een sausjevan het citroensap, (olijf)olie, mosterd, peper en zout. Rangschik alleingredienten op de sla en sprenkel de dressing over de salade.

Per persoon ongeveer 150 g groenten

 

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie