Eigenschappen
Bereidingstijd: 15 min
Menugang: Salade
Bereidingswijze: Rauw
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 100 g gemengde sla
- 2 tomaten
- 150 g gare afgekoelde sperziebonen
- 1 ui of rode ui
- 1/2 groene paprika
- 1 koude gekookte aardappel
- 100 g tonijn uit blik
- 6 gevulde olijven
- 2 eetlepels citroensap
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel mosterd
- peper
- zout
Bereidingswijze
Dieet: Glutenvrij dieet, Lactosevrij dieet, Cholesterolbeperkt dieet.
Was en droog de sla. Verdeel de sla over 2 bordjes. Halveer de tomaten enverwijder de zaadlijsten. Snij de tomaten in partjes. Pel en snipper de ui. Snijde ui in dunne ringen. Snij de paprika in dunne reepjes. Snij de aardappel inblokjes. Laat de tonijn in een zeef uitlekken. Roer in een kommetje een sausjevan het citroensap, (olijf)olie, mosterd, peper en zout. Rangschik alleingredienten op de sla en sprenkel de dressing over de salade.
Per persoon ongeveer 150 g groenten