Eigenschappen
Bereidingstijd: 25 min
Menugang: Bijgerecht
Bereidingswijze: Koken
Aantal personen: 4 pers.
Ingrediënten:
- 3 sjalotten
- 2 1/2 dl droge rode wijn, zoals Beaujolais
- 1 dl visfond
- 1/2 dl slagroom
- 100 g harde boter in klontjes
- peper
- zout
Bereidingswijze
Pel de sjalotten en hak ze fijn. Fruit ze 2 minuten in de boter. Voeg de wijnen visfond toe en laat het geheel in 15 – 20 minuten inkoken tot ca. 1 dl.
Voeg de slagroom toe en laat de saus enkele minuten koken, klop de klontjesboter er stuk voor stuk doorheen en neem de pan van het vuur, zodra de botergeheel is opgenomen. Op smaak brengen met peper en zout.
Bevat per persoon: 1190/285 kJoules/kcal, 0,5 g eiwit, 25 g vet, 3 gkoolhydraten.
Witte Wijnsaus. Vervang de rode wijn door een droge witte, bijvoorbeeld Muscadet. Zeef de sjalotjes uit de ingekookte wijn. Deze saus gaat heel goed bij gepocheerde fijne vissoorten.
What’s up, yes this article iis truly nice and I have
learned loot of thigs from iit cooncerning blogging.
thanks.
Hello there! Do yoou know iff they make anyy plugins too awsist wjth SEO?
I’m trying to get my blog to rank for sme targeted keywords butt I’m not seekng very good gains.
If youu know of aany please share. Than you!