Eigenschappen
Bereidingstijd: 10 min
Menugang: Lunch
Bereidingswijze: Rauw
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 200 g aardbeien
- 150 g magere kwark
- 4 kant-en-klare flensjes
- suiker of zoetstof
Bereidingswijze
Maak de aardbeien schoon. Snij de kleine vruchten doormidden en de grote invieren. Roer in een kom de kwark, aardbeien en wat suiker of zoetstofvoorzichtig door elkaar. Vul de koude flensjes met het mengsel en verdeel deflensjes over 2 bordjes.
Per persoon ongeveer 100 gram fruit
Allergie informatie: bevat lactose, gluten, ei(kant-en-klare flensjes)
Geschikt voor: vegetariërs (die melkproducten eten),natriumbeperkt dieet, eiwitverrijkt dieet
Dieet variatietip: In plaats van kant-en-klare flensjes kunje natuurlijk zelf flensjes maken; er zijn recepten te vinden zonder ei. Gebruiksoja melk bij lactose intolerantie of glutenvrij meel bij glutenallergie. Ooklekker met flensjes van boekweitmeel! Neem voor vezelverrijking 100g aardbeienen 100g blauwe bessen.