Eigenschappen
Bereidingstijd: 0 min
Menugang: Salade
Bereidingswijze: Bakken
Aantal personen: 1 pers.
Ingrediënten:
- 200 gram veldsla
- 75 gram geitenkaas
- 100 gram kastanjechampignons
- 4 walnoten
- 8 cherrytomaatjes
- ½ appel
- ½ rode ui
- takje verse oregano
- 2 sneetjes oud bruin brood
- 25 gram gehakte basilicum
Bereidingswijze
Oregano heel fijn snijden en in een kopje doen. Scheutje olie erbij met zouten peper. De sneetjes bruin brood ontkorsten en met een kwastje beide kanten metolie insmeren en in blokjes snijden. Koekenpan zonder olie opzetten en destukjes brood zachtjes krokant bakken. De kastanjechampignons schoonborstelen,de ui in halve ringen snijden en aanfruiten en heel even de in dunne plakjesgesneden appel mee omschudden en van het vuur halen. De gehalveerde tomaatjestoevoegen en vervolgens de in blokjes gesneden geitenkaas toevoegen en allesvermengen met de sla. De grof gehakt walnoten met een beetje basterdsuiker in dekoekenpan roosteren en af laten koelen. Klop alle ingrediënten van de dressing.Vermeng dit door de salade. Serveer de salade met langs de rand de geroosterdegezoete walnoten.