Gestoomde currykool

witte-kool2.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 20 min

Menugang: Bijgerecht

Bereidingswijze: Stomen

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 1/2 grote witte kool 1 klein kooltje
  • 4 gewelde abrikozen
  • 1 theelepel Thaise rode curry pasta
  • 2 eetlepels slagroom
  • 1 bosuitje
  • 1 theelepel fijngeraspte limoenschil of citroenschil

Bereidingswijze

Dieet: Vegetarisch dieet, Glutenvrij dieet, Kippenei vrij dieet

Was en snij de kool in fijne reepjes of schaaf de kool fijn. Snij deabrikozen in kleine stukjes. Verwarm de currypasta en slagroom al roerend in eenklein pannetje. Schep de currysaus en abrikozen door de kool en doe de kool ineen stoommand. Breng een grote pan met ruim water aan de kook en stoom de koolin ca. 7 minuten beetgaar. Snij intussen de bosuitjes in stukjes. Meng de bosuien geraspte citrusschil door de warme kool en serveer meteen.

Per persoon ongeveer 150 gram groenten

Lekker met mie en saté.

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie