Gegratineerde venkel in tomatensaus

gegratineerdevenkeltomatensaus.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 30 min

Menugang: Hoofdgerecht

Bereidingswijze: Oven

Aantal personen: 6 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 750 g venkel
  • 500 g tomaten
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1-2 tl gedroogde oregano
  • 2 el fijngesneden verse basilicum
  • 150 g geraspte parmezaanse kaas
  • 1 dl droge witte wijn
  • 1 pak gezeefde tomaten à 4 dl
  • 1 ciabattabrood

Bereidingswijze

Verwarm de olie en bak hierin de ui, knoflook en oregano 3-4 min. Voeg dewijn toe en laat deze helemaal verdampen. Voeg de gezeefde tomaten, zout, peperen de fijngesneden basilicum toe. Kook het mengsel in ± 5 min. in tot een dikkesaus. Roer de tomaten erdoor. Verwarm de oven voor op 200°C. Kook devenkelplakken in 6-10 min. beetgaar. Laat ze goed uitlekken op keukenpapier enbestrooi ze licht met zout en peper. Schep een laagje tomatensaus in deovenschaal(tjes) en leg hierop dakpansgewijs de plakken venkel. Bestrooi devenkel met 75 g kaas en schenk de rest van de tomatensaus erover. Strooi nog 75g kaas erover en bak de venkel 25-30 min. in het midden van de oven. Rooster deciabatta lichtbruin. Garneer de venkel met basilicumblaadjes en serveer met deciabatta.

Uit de Tip Culinair venkel-special. Dit vegetarische hoofdgerecht kan ookgeserveerd worden als bijgerecht (bij gegrilde vis bijvoorbeeld). Dan is hetgenoeg voor zes personen.

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie