Eigenschappen
Bereidingstijd: 30 min
Menugang: Hoofdgerecht
Bereidingswijze: Oven
Aantal personen: 6 pers.
Ingrediënten:
- 750 g venkel
- 500 g tomaten
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1-2 tl gedroogde oregano
- 2 el fijngesneden verse basilicum
- 150 g geraspte parmezaanse kaas
- 1 dl droge witte wijn
- 1 pak gezeefde tomaten à 4 dl
- 1 ciabattabrood
Bereidingswijze
Verwarm de olie en bak hierin de ui, knoflook en oregano 3-4 min. Voeg dewijn toe en laat deze helemaal verdampen. Voeg de gezeefde tomaten, zout, peperen de fijngesneden basilicum toe. Kook het mengsel in ± 5 min. in tot een dikkesaus. Roer de tomaten erdoor. Verwarm de oven voor op 200°C. Kook devenkelplakken in 6-10 min. beetgaar. Laat ze goed uitlekken op keukenpapier enbestrooi ze licht met zout en peper. Schep een laagje tomatensaus in deovenschaal(tjes) en leg hierop dakpansgewijs de plakken venkel. Bestrooi devenkel met 75 g kaas en schenk de rest van de tomatensaus erover. Strooi nog 75g kaas erover en bak de venkel 25-30 min. in het midden van de oven. Rooster deciabatta lichtbruin. Garneer de venkel met basilicumblaadjes en serveer met deciabatta.
Uit de Tip Culinair venkel-special. Dit vegetarische hoofdgerecht kan ookgeserveerd worden als bijgerecht (bij gegrilde vis bijvoorbeeld). Dan is hetgenoeg voor zes personen.
I am not rattling fantastic with English but I line up this rattling leisurely to translate.
Very interesting points you have mentioned, regards for putting up.
What’s Happening i am new to this, I stumbled upon this I’ve found It absolutely useful and it has aided me out loads. I hope to contribute & assist other users like its aided me. Great job.
Nice read, I just passed this onto a colleague who was doing some research on that. And he actually bought me lunch as I found it for him smile So let me rephrase that: Thanks for lunch!
I like what you guys are up too. Such intelligent work and reporting! Carry on the excellent works guys I?¦ve incorporated you guys to my blogroll. I think it’ll improve the value of my site 🙂
This is a topic close to my heart cheers, where are your contact details though?
As I site possessor I believe the content material here is rattling excellent , appreciate it for your hard work. You should keep it up forever! Good Luck.