Eigenschappen
Bereidingstijd: 0 min
Menugang: Salade
Bereidingswijze: Bakken
Aantal personen: 6 pers.
Ingrediënten:
- 400 gram groene linzen
- 1/2 prei
- 1/4 winterpeen
- 2 sjalotten
- 200 gram portobello’s
- 1 laurierblaadje
- 2 kruidnagelen
- 1/2 bosje koriander
Bereidingswijze
Maak de prei, winterwortel, sjalotten, teentje knoflook en portobello’sschoon en snijd ze in stukjes. Bak ze aan in de boter in een kookpan en voeg delinzen met de groentebouillon, laurierblaadje en kruidnagelen toe. Kook delinzen gaar.
Trek een paddenstoelenbouillon van de groentebouillon met de afsnijdsels ofneem een krachtige paddenstoelenbouillon. Klaar de bouillon eventueel met heteiwit en voeg van de warmtebron af de geweekte, uitgeknepen gelatine toe of kookanders de agar-agar even mee in de bouillon. Laat de bouillon afkoelen en zethem koud weg.
Knip de koriander fijn en meng deze met de mayonaise, peper en zout naarsmaak door de gare linzen.
Maak een sherrycrème van de room, bouillon, sherry, gelatine of agar-agar enbreng deze op smaak.
Blancheer de champignons tot ze bijtgaar zijn. Maak een beslag van het desicroqpoeder met het eekhoorntjesbrood. Vorm er koekjes van, bestrooi ze met maan-en/of sesamzaad en bak ze circa 5 minuten in een oven van 180° C.
Maak een tempurabeslag van de genoemde ingrediënten en haal de goeduitgelekte, drooggedepte champignons erdoor. Frituur de champignons in portiesgoudgeel.
Rangschik de linzensalade, tempura en sherrycrème op een bedje van frisee enmizuna en schenk de gelei eromheen.
Hi, i thunk thaat i saw you visited my ebsite thuss i camje
tto “return the favor”.I amm trrying too find things tto
enhance mmy web site!I suppose itts ook too uuse soome
oof your ideas!!