Crostini met tapenade van geroosterde rode paprika

paprika_recept_crostinimettapenadevangeroosterderodepaprika.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 20 min

Menugang: Bijgerecht

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 200 g groene olijven zonder pit
  • 200 g geroosterde en ontvelde rode paprika’s
  • 20-30 g ansjovisfilets
  • 40 g uitgelekte kappertjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl mosterd
  • 4 el fijngesneden basilicum
  • 3-5 el olijfolie
  • 1-2 stokbroden

Bereidingswijze

Pureer de olijven, paprika, ansjovisfilets, kappertjes, knoflook, mosterd enbasilicum in een keukenmachine of blender. Voeg de olijfolie toe en pureer hetmengsel nog 10 seconden tot het een gladde puree is. Breng de tapenade op smaakmet zout en peper. Snijd de stokbroden in dunne, schuine plakjes en rooster zelicht. Bestrijk ze royaal met de paprikatapenade en garneer met een blaadjebasilicum.

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie