Eigenschappen
Bereidingstijd: 20 min
Menugang: Bijgerecht
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 200 g groene olijven zonder pit
- 200 g geroosterde en ontvelde rode paprika’s
- 20-30 g ansjovisfilets
- 40 g uitgelekte kappertjes
- 1 teentje knoflook
- 1 tl mosterd
- 4 el fijngesneden basilicum
- 3-5 el olijfolie
- 1-2 stokbroden
Bereidingswijze
Pureer de olijven, paprika, ansjovisfilets, kappertjes, knoflook, mosterd enbasilicum in een keukenmachine of blender. Voeg de olijfolie toe en pureer hetmengsel nog 10 seconden tot het een gladde puree is. Breng de tapenade op smaakmet zout en peper. Snijd de stokbroden in dunne, schuine plakjes en rooster zelicht. Bestrijk ze royaal met de paprikatapenade en garneer met een blaadjebasilicum.