Shanghai roerbakschotel

shanghairoerbakschotel.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 35 min

Menugang: Hoofdgerecht

Bereidingswijze: Bakken

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 7 lente-uitjes
  • 250 g tonijnsteak
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 3 eetlepels sinaasappelsap
  • 100 g shii-take
  • 1/2 rode peper
  • 125 g Chinese eiermie
  • 2 eetlepels olie of roerbakolie
  • zout
  • peper

Bereidingswijze

Snij 1 lente-uitje in ringetjes en snij de rest diagonaal in stukken van 2 cmlengte. Snij de tonijn in blokjes. Maak een marinade van de ketjap met hetsinaasappelsap en laat hierin de tonijnblokjes ca. 15 minuten marineren. Snijintussen de shii-take in plakjes. Verwijder de pitjes uit de rode peper en snijdeze in hele dunne ringetjes. Bereid de mie volgens de aanwijzing op deverpakking.

Verhit de olie in een wok. Bak de gemarineerde tonijn (marinade bewaren) alomscheppend op een hoog vuur ca. 1 minuut. Voeg de lente-ui toe en bak het opeen matig vuur ca. 1 1/2 minuut mee. Voeg de peper en shii-take toe en bak alomscheppend 1 1/2 minuut mee. Blus het af met de marinade, schep de gare mieerdoor en warm goed door. Breng op smaak met zout en peper. Garneer met deringetjes lente-ui.

Neem in plaats tonijn ook eens beefreepjes of roerbak gepelde amandelen met tauge mee voor een vegetarische variant.

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie