Eigenschappen
Bereidingstijd: 20 min
Menugang: Bijgerecht
Bereidingswijze: Stomen
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 2 kleine venkelknollen
- zou of zeezout
- 2 eetlepels boter of margarine
- 7 blaadjes salie
- 1 – 2 eetlepels versgeraspte parmezaanse kaas
Bereidingswijze
Dieet: Vegetarisch dieet, Kippenei vrij dieet, Glutenvrij dieet.
Snij de schoongemaakte venkel in stukjes, snij het groen fijn en hou hetapart. Doe de stukjes venkel in een stoommand en strooi er wat zout over. Brengeen grote pan met ruim water aan de kook en stoom de venkel in ca. 8 minutenbeetgaar. Verhit intussen de boter of margarine in een kleine steelpan op laagvuur. Voeg de salie toe en warm de blaadjes mee tot de boter bruin kleurt en desalie krokant is. Neem de salie uit de boter of margarine. Schenk de salieboterover de venkel en bestrooi met de kaas en het venkelgroen. Serveer meteen.
Per persoon ongeveer 200 gram groenten
Lekker met pasta en lamskoteletjes of gebakken vis.