Spitskoolkroketjes met gember en gehakt

Spitskoolkroketjes.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 4 min

Menugang: Hoofdgerecht

Bereidingswijze: Frituren

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 1/2 kleine spitskool van ca. 400 g
  • 1/2 rode peper
  • 4 bolletjes gember
  • 75 g mager varkensgehakt of rundergehakt
  • 60 g geraspte belegen kaas
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 kleine eieren
  • bloem
  • ca. 8 eetlepels paneermeel
  • 150 – 200 g rijst of zilvervliesrijst
  • 1 – 2 dl kant-en-klare pindasaus
  • 20 g boter of margarine

Bereidingswijze

Was en snij de spitskool in kleine reepjes. Maak het pepertje schoon en snijhet (met de zaadjes) fijn. Snij de gember fijn. Doe 150 gram spitskool in eenkom en meng peperstukjes, gember, gehakt, kaas, uitgeperste knoflook, sojasausen 1 ei erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Kneed alles door elkaar toteen goed samenhangende massa, voeg zonodig wat bloem toe als het mengsel nietstevig genoeg is. Vorm circa 8 kroketjes van het koolmengsel en zet ze afgedektcirca 1 uur in de koelkast.

Kook intussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Bereidde pindasaus. Smoor de overgebleven spitskool zachtjes gaar in de boter ofmargarine. Verhit de frituurolie tot circa 170 graden C. Klop het andere ei los.Wentel de kroketjes achtereenvolgens door bloem, losgeklopt ei en paneermeel.Druk het paneerlaagje goed aan.

Frituur de kroketjes in gedeelten in circa 3 minuten gaar en goudbruin. Laatze even uitlekken op keukenpapier. Serveer heet.

Vegetarische variatie: laat het gehakt weg en neem 50 gram geraspte kaas en 1ei extra voor de kroketjes.

Dit gerecht bevat 200 gram groente per persoon.

Lekker met pindasaus, rijst en de gesmoorde kool.

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie