Eigenschappen
Bereidingstijd: 20 min
Menugang: Hoofdgerecht
Bereidingswijze: Bakken
Aantal personen: 4 pers.
Ingrediënten:
- 1 grote venkelknol
- 1 ui
- 400 g risotto
- 1⁄2 bosje peterselie
- 200 g gerookte zalm
- 1 l groentebouillon
- 1 eetlepel Pernod
- 1 eetlepel boter
- 100 g geraspte Parmezaanse kaas
- 1 eetlepel olijfolie
Bereidingswijze
Breng een pan water aan de kook. Kook de venkel 1 minuut.
Verwarm de olie en bak het uitje glazig, niet laten verkleuren. Roer de rijsterbij en laat even meebakken.
Schenk er een scheut hete bouillon en de Pernod bij en voeg pas nieuwebouillon toe als de vorige scheut door de rijst is opgenomen. Blijf goed roeren.Herhaal dit ± 20 minuten tot de rijst gaar is.
Roer de venkel, zalm, boter, peterselie en kaas erdoor en verwarm alles nogeven goed.
Recept uit de bundel “Volop variëren met venkel”.