Eigenschappen
Bereidingstijd: 13 min
Menugang: Salade
Bereidingswijze: Bakken
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 500 g ongeschilde vastkokende aardappels of rode aardappels
- peper
- 1/2 rode ui
- 2 eetlepels olijfolie
- 5 plakjes bacon
- 1/2 citroen
- 1 1/2 eetlepel honing
- 1 eetlepel gehakte verse munt
- keukenpapier
Bereidingswijze
Boen de aardappels schoon met een borsteltje. Snij de aardappels in blokjes(ca. 1,5 x 1,5 cm). Kook ze afgedekt in een laagje water met zout in ca. 6minuten beetgaar. Giet ze af en doe ze in een saladeschaal. Laat ze uitdampen.Pel intussen de ui en snij deze in ringen.
Verhit de olie in een koekenpan. Bak de plakjes bacon krokant, neem ze uit depan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Fruit de ui in de achtergebleven oliezachtjes ca. 2 minuten. Neem de pan van het vuur en blus het af met citroensap,honing en breng op smaak met zout en peper. Schep deze dressing door deaardappelen, samen met de gehakte munt. Verkruimel er de bacon over en serveer”cool”.
Per persoon ca. 200 gram aardappels
Ook als lauwwarme salade erg lekker.