Eigenschappen
Bereidingstijd: 50 min
Menugang: Bijgerecht
Bereidingswijze: Koken
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 1 grote ui
- 1 courgette
- 1 groene paprika
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel olijfolie
- zout
- peper
- 1 tomaat
- 2 eetlepels slagroom
Bereidingswijze
Dieet: Vegetarisch dieet, Glutenvrij dieet, Kippenei vrij dieet.
Pel en snipper de ui. Was de courgette en snij hem in blokjes. Maak depaprika schoon en snij deze in stukjes. Verhit de olijfolie in een braadpan envoeg de ui, courgette en paprika toe. Voeg de Provencaalse kruiden en zout enpeper naar smaak toe. Smoor de groenten in een gesloten pan in ca. 10 – 15minuten zachtjes gaar. Kerf de onderkant van de tomaten met een mesje in. Dompelde tomaten even onder in kokend water en ontvel ze. Halveer de tomaten enverwijder de zaadjes. Pureer het vruchtvlees in de keukenmachine of met eenstaafmixer. Roer de tomatenpuree door de groenten en sudder de groenten nog ca.3 minuten. Voeg de slagroom toe en warm het gerecht al roerende nog even door.
Per persoon ongeveer 150 gram groenten
Lekker met pasta of gekookte aardappelen.