Gestoomde peultjes met Oosterse honingsaus

peultjes.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 15 min

Menugang: Bijgerecht

Bereidingswijze: Koken

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels cashewnoten
  • ca. 300 g peultjes
  • 3 bosuitjes
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels droge sherry
  • 2 eetlepels sojasaus
  • Chinees vijfkruidenpoeder

Bereidingswijze

Halveer de cashewnoten en rooster ze langzaam goudbruin in een drogekoekenpan. Maak de peultjes schoon. Snij de gewassen bosuitjes in schuinestukjes. Doe de peultjes in een stoommand, breng een grote pan met ruim wateraan de kook en stoom de peultjes in ca. 7 minuten beetgaar. Verwarm tegen heteind van de stoomtijd de honing, sherry en sojasaus in een steelpannetje. Roerde bosui en gare peultjes erdoor en breng op smaak met vijfkruidenpoeder. Strooide cashewnoten erover en serveer meteen.

Per persoon ongeveer 150 gram groenten

Lekker met roergebakken biefstuk en noedels of rijst.

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie