Roergebakken oesterzwammen met paksoi

roergebakkenoesterzwammen.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 15 min

Menugang: Hoofdgerecht

Bereidingswijze: Roerbakken

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 300 g oesterzwammen
  • 1 kleine struik paksoi
  • 3 bosuitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olie
  • 1 theelepel geraspte gember of 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 1 – 2 theelepels sambal brandal of sambal badjak
  • 2 – 3 eetlepels sojasaus
  • ca. 60 g lichtgezouten cashewnoten

Bereidingswijze

Dieet: Vegetarisch dieet, Glutenvrij dieet, Lactosevrij dieet, Kippenei.

Veeg de oesterzwammen schoon met een stukje keukenpapier of borstel ze schoonmet een champignonborsteltje. Snij de stelen in stukjes. Was de paksoi, sla destruik goed droog en snij de bladeren en stelen in dikke repen. Snij debosuitjes in stukken van ca. 3 cm lengte. Pel het teentje knoflook en hak fijn.Verhit de olie in een wok en fruit de knoflook en gember met de sambal tot hetgaat geuren. Roerbak de oesterzwammen in ca. 4 minuten op een hoog vuur rondombruin. Laat het vocht verdampen. Voeg de paksoi en bosui toe en laat de paksoial omscheppend in enkele minuten op een hoog vuur slinken. Sprenkel er desojasaus over en warm de groente nog ca. 2 minuten goed door. Schep er decashewnoten door.

Per persoon ongeveer 200 gram groenten

Lekker met (jasmijn-)rijst.

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie