Eigenschappen
Bereidingstijd: 20 min
Menugang: Hoofdgerecht
Bereidingswijze: Bakken
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 200 g penne of andere pasta
- 150 g oesterzwammen
- 2 stengels bleekselderij
- 2 sjalotjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel fijngehakte rode peper
- zout
- versgemalen peper
- ca. 150 g verse kruidenroomkaas
- 2 eetlepels vers geraspte Parmezaanse kaas
- 2 eetlepels fijngehakte basilicum
Bereidingswijze
Dieet: Vegetarisch dieet.
Kook de pasta beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Veegintussen de oesterzwammen schoon, snij de stelen in stukjes. Scheur de helft vande oesterzwammen in reepjes. Was de stengels bleekselderij, snij de uiteindenvan de stengels en verwijder aan de buitenzijde van de stengels de harde draden.Verdeel de bleekselderij in stukken van 4 cm en snij de stukken in reepjes. Pelde sjalotjes en snij ze in partjes.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak op een hoog vuur de heleoesterzwammen rondom mooi bruin. Laat het vocht verdampen. Doe de oesterzwammenover op een bord. Verhit weer 1 eetlepel olie in de pan en bak de sjalot op eenlaag vuur zachtjes glazig. Bak de bleekselderij ca. 2 minuten zachtjes mee.Schep de oesterzwamreepjes, de steeltjes en de fijngehakte rode peper erdoor enroerbak alles op een hoog vuur nog eens 3 – 4 minuten. Voeg zout en peper naarsmaak toe. Giet de pasta af, voeg de roomkaas toe en laat de kaas uitsmelten.Schep er dan het groentemengsel door. Schep de pasta in 2 diepe borden. Strooide Parmezaanse kaas en de basilicum erover en leg er de gebakken oesterzwammenop. Garneer met een takje basilicum.
Per persoon ongeveer 100 gram groenten