Eigenschappen
Bereidingstijd: 20 min
Menugang: Lunch
Bereidingswijze: Bakken
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 125 g champignons of kastanjechampignons
- 1 eetlepel olie
- ca. 200 g uitgelekte tonijn op water uit een blikje
- 1 appel
- 1 tomaat
- 1 1/2 – 2 eetlepels yogonaise
- zout
- versgemalen peper
- 1/2 krop sla
- 3 softtortilla’s
Bereidingswijze
Borstel de champignons schoon met een champignonborsteltje of veeg ze schoonmet een stukje keukenpapier. Snij de champignons doormidden en snij grotechampignons in vieren. Verhit de olie in een koekenpan. Voeg de champignons toeen bak ze al omscheppend op een matig vuur ca. 3 minuten. Giet eventueel hetvrijgekomen vocht af. Laat de champignons op een groot bord afkoelen. Laat detonijn in een zeef uitlekken en prak deze in een kom fijn. Schil de appel,verwijder het klokhuis en snij de appel in stukjes. Was de tomaten en snij dezedoormidden. Schep de zaadjes er uit en snij de tomaat in stukjes. Schep appel,tomaat en Yogonaise door de tonijn. Breng op smaak met zout en versgemalenpeper. Schep tenslotte de gebakken champignons erdoor. Was 3 bladeren sla.Verdeel de slabladeren over de tortilla’s, verdeel er de champignon-appelsaladeover. Rol de tortilla’s op. Snij de tortilla’s schuin doormidden en steek ereventueel prikkers in.
Per persoon ongeveer 75 gram groenten en 50 gram fruit



