Eigenschappen
Bereidingstijd: 10 min
Menugang: Bijgerecht
Bereidingswijze: Grillen/Roosteren
Aantal personen: 4 pers.
Ingrediënten:
- 3 rijpe tomaten
- 1 eetlepel peterselie, fijngesneden
- 25 g pijnboompitten
- 2 kroppen sla, romana
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel balsamicoazijn (witte)
Bereidingswijze
Snijd het vruchtvlees van detomatenin blokjes en verwijder de zaadjes en het vocht. Meng de blokjes in een kom metdepeterselie,zout en (versgemalen)pepernaarsmaaken laat even staan. Rooster depijnboompittengoudbruin in een droge koekenpan en laat ze afkoelen. Was de kroppenslain hun geheel en schud ze goed droog. Verwijder eventueel lelijke buitenstebladeren. Halveer de kroppen in de lengte. Roer deknoflookdoor de olijfolie en bestrijk de kroppen rondom met de olie. Leg de kroppensla(eventueel in twee keer) met de snijkant in een hete grillpan en rooster 2 – 3minuten tot er mooi bruine strepen ontstaan en deslaiets slinkt. Keer de kroppen en rooster ook de andere kant 2 minuten. Leg degegrilde kroppen met de snijkant naar boven in een warme lage schaal en sprenkeldebalsamicoazijnerover. Strooi er wat zout enpeperover. Schep het tomatenmengsel erop en strooi de geroosterdepijnboompitten.




