Champignon paprikachutney op toast

paprika_recept_overige14.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 40 min

Menugang: Voorgerecht

Bereidingswijze: Oven

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 100 g champignons
  • 1 rode paprika
  • 1 tomaat
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels wijnazijn
  • 3 eetlepels water
  • peper
  • zout
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 blaadjes basilicum
  • 2 sneetjes casinobrood

Bereidingswijze

Dieet: Vegetarisch dieet, Lactosevrij dieet, Kippenei vrij dieet

Warm de oven voor op 200 graden.

Veeg de champignons schoon, indien ze uit blik of pot komen laat ze evenuitlekken in een vergiet. Snij de chamignons klein. Was de paprika, verwijder dezaadjes en snij de paprika klein. Was de tomaat en snij deze ook klein.
Pel de ui en snij deze in kleine stukjes. Breng de azijn met het water, dekandijsuiker en wat peper voor de smaak in een ruime steelpan aan de kook. Voegde gesneden champignons, paprika en tomaat toe, pers er 1 teentje knoflook bovenuit en laat de groenten in +/- 20 minuten zachtejes, afgedekt gaar koken. Doeintussen de olijfolie in een kommetje. Pers er de rest van de knoflook bovenuit. Was de basilicumblaadjes en hak ze fijn. Klop de basilicum door deolijfolie en breng de olie mogelijk op smaak met zout en peper.
Snij de korstjes van het brood. Bestrijk de sneetjes brood met de smaakvolleolie en bak ze in circa 5 minuten op een rooster in de voorverwarmde ovenlichtbruin en krokant. Snij dit toastbrood diagonaal door. Doe de chutney overin een mooie pot en serveer de chutney bij het toastbrood.

Hoofdingrediënten

Reageren