Eigenschappen
Bereidingstijd: 15 min
Menugang: Voorgerecht
Bereidingswijze: Magnetron
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 1/2 courgette
- 1 sjalotje
- 3 eetlepels water
- 1 takje kervel
- 1 theelepel groentebouillon-poeder
- peper
- 1 ei
- 2 eetlepels crème fraîche
- 5 g margarine
- 10 g gorgonzola
Bereidingswijze
Dieet: Vegetarisch dieet, Glutenvrij dieet, Natriumbeperkt dieet
Schil de courgettes en snij ze in plakjes. Pel de sjalotjes en hak ze fijn.Kook de courgette en sjalot met 3 eetlepels water samen gaar in de magnetron,afgedekt, 3-5 minuten op 750 Watt. Laat de groenten afgedekt enkele minutennagaren. Giet ze af, laat ze goed uitlekken en pureer ze (met een staafmixer ofkeukenmachine) met de kervel. Breng het mengsel op smaak metgroentebouillonpoeder en peper. Klop het ei en de crème fraîche erdoor encontroleer nog even op smaak. Beboter 2 kleine souffléschaaltjes met een inhoudvan 1 ½ deciliter. Vul deze voor drie vierde met het courgettemengsel. Leg ereen stukje gorgonzola bovenop. Zet de schaaltjes in de magnetron en maak detaartjes gaar, onafgedekt op 450 Watt, 1 1/2 minuut per schaaltje (totaal 9minuten). Laat ze even staan en keer de taartjes elk op een apart (klein) bord.