Eigenschappen
Bereidingstijd: 20 min
Menugang: Lunch
Bereidingswijze: Grillen/Roosteren
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 1/2 krop ijsbergsla
- 2 zongedroogde tomaten in olie
- 7 blaadjes basilicum
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel Italiaanse keukenkruiden
Bereidingswijze
Verwijder de buitenste bladen van de sla en snij de halve krop in twee delen.Was de slakwarten en laat ze omgekeerd op een theedoek goed uitlekken. Snij deuitgelekte tomaten in kleine stukjes en scheur de basilicum in reepjes. Roer deolie, tomaat, basilicum en keukenkruiden door elkaar. Pers de knoflook erbovenuit. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Bestrijk de snijvlakken van desla rijkelijk met het oliemengsel. Laat een grillpan goed heet worden en grillde slakwarten aan beide kanten lichtbruin en knapperig. Je kunt dit gerecht ookonder een hete grill bereiden.
Dit gerecht bevat circa 100 gram groente per persoon.
Allergie informatie: afhankelijk van de kruidenmix die jegebruikt
Geschikt voor: vegetariërs, glutenvrij dieet, energiebeperktdieet
Dieet variatietip: Volg je natriumbeperkt dieet, neem dannatrium arme kruiden mix, of maak zelf een mix van b.v. oregano en basilicum.Volg je een energieverrijkt dieet, doe er aan het eind wat geraspte kaasbovenop.
Lekker met warm knoflookbrood en tonijnsalade.