Rabarberkruimeltaartjes met sinaasappelsaus

rabarber_p_c_00x_g00046.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 40 min

Menugang: Nagerecht

Bereidingswijze: Bakken

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 150 g schone rabarber
  • 40 g fijne tafelsuiker
  • 50 g koude boter of margarine
  • 1 vel ontdooide diepvries-filodeeg
  • 50 g bloempoeder
  • suiker voor garnering
  • 2 eetlepels schenkstroop
  • dunne stukjes schil van 1/2 sinaasappel
  • sap van 2 sinaasappels
  • 2 ronde vormpjes

Bereidingswijze

Dieet: Vegetarisch dieet, Eiwitbeperkt dieet, Natriumbeperkt dieet.

Warm de oven voor op 190 graden. Was de rabarber en snij deze in stukjes.Kook de rabarber afgedekt met aanhangend water en 20 g suiker 5 – 6 minuten.Laat de rabarber uitlekken en vang hierbij het vocht op. Smelt 10 g boter in eensteelpan op een laag vuur (niet bruin laten worden). Vet de binnenkant van devormpjes in met boter. Snij het vel filodeeg in vieren. Bestrijk 2 deeglapjesmet de gesmolten boter en leg ze op elkaar in de ingevette vormpjes. Bak ze inhet midden van de oven ca. 5 minuten. Haal de bakjes van filodeeg voorzichtiguit de vormpjes. Schakel de oven in op 200 graden. Doe 40 g boter, de bloem en20 g suiker in een kom en wrijf het tussen de handen tot een kruimelig deeg.Schep in ieder bakje van filodeeg 1 eetlepel kruimeldeeg, verdeel daarover derabarber en bestrooi het met de rest van het kruimeldeeg. Bak de taartjes in hetmidden van de oven ongeveer 15 minuten. Breng intussen het rabarbersap, stroop,sinaasappelschil, het sinaasappelsap en 1 dl water aan de kook. Laat de saus in10 minuten inkoken. Zeef de saus. Zet de rabarber-kruimeltaartjes op 2 borden.Garneer ze met de poedersuiker en serveer er de sinaasappelsaus bij.

Per persoon ongeveer 75 gram groenten

Hoofdingrediënten

Reageren