Eigenschappen
Bereidingstijd: 30 min
Menugang: Bijgerecht
Bereidingswijze: Stoven
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 1 grote ui
- 1 courgette
- 1 groene paprika
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel Provençaalse kruiden
- zout
- peper
- 1 tomaat
- 2 eetlepels slagroom
Bereidingswijze
Pel en snij de ui fijn. Was de courgette en snij hem in blokjes. Maak depaprika schoon, haal de zaadjes eruit en snij deze in stukjes. Verhit deolijfolie in een braadpan en voeg de ui, courgette en paprika toe. Voeg deProvençaalse kruiden en zout en peper naar smaak toe. Smoor de groenten in eengesloten pan in 10 – 15 minuten zachtjes gaar. Kerf de onderkant van de tomatenmet een mesje in. Dompel de tomaten even onder in een pan met kokend water enontvel ze. Halveer de tomaten en verwijder de zaadjes. Pureer het vruchtvlees inde keukenmachine of met een staafmixer. Roer de tomatenpuree door de groenten ensudder de groenten nog 3 minuten. Voeg de slagroom toe en warm het gerecht alroerende nog even door.




